Amour (2012)

“Tiårets sterkeste. Amour er kanskje den sterkeste og minst sentimentale filmen som er laget om alderdom og kjærlighet.” – Aftenposten

Drama
Spilletid: 2 t 7 min

Georges og Anne er et par i 80-årene som bor i en stor leilighet i Paris. De er velutdannede, pensjonerte musikklærere. Deres datter, som også er musiker, bor i utlandet med sin familie. Når Anne en dag blir rammet av slag, blir kjærligheten, som har holdt paret sammen gjennom så mange år, satt på prøve.

Michael Hanekes siste film etter suksessen Det Hvite Båndet er en film om kjærlighet, alderdom og familie, med ekstraordinære skuespillerprestasjoner. Amour vant Gullpalmen i Cannes i mai, og gjorde så og si rent bord under European Filmawards i desember; den vant både for beste film, beste regi og for beste mannlige og kvinnelige skuespiller. Filmen vant Golden Globe for beste fremmedspråklige film. Estimert besøkstall på norske kinoer: 40.000.

Nominert til 5 Oscars: Beste film, beste regi, beste kvinnelige hovedrolle, beste fremmedspråklige film, beste originalmanus.

 

Trailer

 

Høyoppløselige bilder

DVD FRONT

DVD PACK

BD FRONT

BD PACK

       

<< Tilbake