Blå er den varmeste fargen (2013)

Vinner av Gullpalmen i Cannes 2013!

Drama
Spilletid: 2 t 59 min

Den unge jenta Adèle er i et forhold med en gutt. Når hun møter Emma, en langt mer erfaren jente med blått hår, endres livet hennes for alltid. Møtet med Emma markerer Adèles seksuelle oppvåkning og forelskelsen utvikler seg til et dypt og altoppslukende forhold.

Årets Cannes-jury med Steven Spielberg i spissen lot seg imponere  av hovedrolleinnehaverne Léa Seydoux og Adèle Exarchopoulos i den grad  at de valgte å dele Gullpalmen mellom regissør og skuespillerne.  Det er første gang dette har skjedd i Cannes.

Léa Seydoux (Emma) vil være et kjent ansikt for mange gjennom sine mindre roller i filmer som Inglourious Basterds, Midnight In Paris og den siste Mission Impossible-filmen. Hun har også hatt hovedrollen i en rekke franske filmer, blant annet Min søster og Forførelsens kunst som har vært vist på kino i Norge.

Adèle Exarchopoulos (Adele) har til nå bare hatt mindre roller i noen filmer, men etter hennes fantastiske rolletolkning i denne filmen vil hun utvilsomt bli en av europeisk films nye stjerner.

Trailer

 

Høyoppløselige bilder

DVD FRONT

DVD PACK

           

<< Tilbake