Broken (2012)

Skunk er en 11 år gammel jente som opplever en sommer hun aldri kommer til å glemme. Innerst i blindveien der hun bor skjer det mer i løpet av få uker enn godt er.

Drama
Spilletid: 1 t 40 min

Mye kan skje innenfor et lite cul de sac-område med kjedede eneboliger. Det gjør det da også i «Broken» når en løgn fra en tenåringsjente setter i gang en hel rad av potensielt dødelige utganger for hele husraden. Eller startet det hele med da moren til tenåringen døde? Eller da moren til Skunk (Eloise Laurence) dro sin vei med en regnskapsfører fra Birmingham.

Engelskmenn kan oppvekstskildringer. Noen av de vakreste, såreste og mest ektefølte fortellingene om overgangen fra barn til voksen har kommet fra de britiske øyer. Filmer som Fish Tank og This Is England beskriver med poetisk varsomhet og nådeløs grusomhet den spesielle opplevelsen av tapt uskyld. Broken er en varm og bittersøt film som føyer seg fint inn i denne tradisjonen. Filmen har vunnet en rekke priser, bl.a. publikumsprisen ved Kosmorama filmfestival i Trondheim. I ledende roller finner vi solide karakterskuespillere som Tim Roth (De hensynsløse, Rob Roy) og Cillian Murphy (Inception, The Dark Knight), og i hovedrollen som Skunk briljerer Eloise Laurence. Hun er i ung alder allerede et fyrverkeri av en skuespiller. Dette er debutfilmen til den anerkjente teaterregissøren Rufus Norris. Filmen er basert på Daniel Clays roman fra 2008 og filmmusikken er ved Damon Albarns prosjekt Electric Wave Bureau.

«En dypt rørende og overraskende morsom film»
-Dagens Næringsliv

«Uforutsigbart og sjarmerende … imponerende presise skildringer av nysgjerrigheten, usikkerheten og nervøsiteten som preger overgangen fra barn til tenåring»
-Bergens Tidende

«Broken er en finstemt, var, vakker, stygg, humoristisk og brutal beretning»
-Nettavisen

«Skunk spilles av nykommeren Eloise Laurence som rett og slett briljerer»
-Klassekampen

«Skuespillerprestasjoner så sterke at filmen treffer hardt, varmt og sårt»
-Adresseavisen

Trailer

 

Høyoppløselige bilder

DVD FRONT

DVD PACK

           

<< Tilbake