This image gallery requires Flash

To view this gallery, JavaScript must be enabled, and you need the latest version of the Adobe Flash Player.

Download the free Flash Player now!

Eventyrland (2013)

Eventyrland er fortellingen om drapet som aldri skulle ha skjedd, om venner man aldri skulle stolt på og om en gjeld som bare øker for hvert avdrag. I en tilværelse der Jenny har tapt alt har hun likevel alt å vinne: Datteren.

Drama
Spilletid: 1 t 32 min

Eventyrland pendler elegant mellom å være en intens spenningsfilm og en vakker kjærlighetshistorie. Filmen er på unikt vis både lavmælt og voldsom og befester Arild Østin Ommundsens plass som en regissør av internasjonalt format med en særegen stemme. Denne gangen formidler han både brutalt og vakkert hvor skjørt livet er og hvordan små valg kan gi store konsekvenser.

Filmens hovedperson Jenny portretteres av Silje Salomonsen, som imponerer i sin første hovedrolle. Jenny er en kvinne som nettopp har kommet ut etter å ha sonet en dom i fengsel. Nå drømmer hun om å bygge et hjem for seg og sin datter. Det viser seg vanskelig når fortiden truer med å innhente henne. De vanskelige valgene som vil avgjøre alt tvinger seg fram, og krever drastisk handling av Jenny.

Arbeidsmetoden for prosjektet har vært unik. Østin Ommundsen har selv sørget for både manus, foto og klipp, og staben ble begrenset til et minimum. På den måten har all energi kretset om en oppgave- å utvikle fortellingen. Tid, som vanligvis er den største mangelvare under et filmopptak, har vært Eventyrlands største luksus: innspillingen ble fordelt over halvannet år. Dette har gitt en billedrikdom og lagt grunnlaget for en nærhet til skuespillerne som er sjelden vare i norsk film. Filmmusikken er komponert av Thomas Dybdahl, som har tonesatt Østin Ommundsen siste to filmer, “Rottenetter” og “Knerten i knipe”.

Om regissøren:
Arild Østin Ommundsen (1969) er utdannet ved regilinjen på Høgskolen i Stavanger. Han debuterte med spillefilmen Mongoland i 2000, og startet slik den såkalte “Stavanger-bølgen” i norsk film. Siden har han blant annet regissert Monstertorsdag (2004), Rottenetter (2009), og Knerten i knipe (2011).

Trailer

 

Høyoppløselige bilder

DVD FRONT

DVD PACK

BD FRONT

BD PACK

       

<< Tilbake