This image gallery requires Flash

To view this gallery, JavaScript must be enabled, and you need the latest version of the Adobe Flash Player.

Download the free Flash Player now!

Jag etter vind (2013)

Det har gått ti år siden Anna sist besøkte familien – eller det som er igjen av den – da bestemoren dør og hun blir nødt til å dra tilbake til hjemstedet.

Drama
Spilletid: 1 t 29 min

I uken frem mot begravelsen blir hun konfrontert med hvem hun var og hva hun har flyktet fra i det hun møter sin gretne bestefar, den forsmådde gamlekjæresten og seg selv i døren.

Anna (Marie Blokhus) lever livet som en ung motedesigner i Berlin, langt vekk fra bygda hun en gang vokste opp i. Ti år har gått siden hun besøkte hjemstedet, og hennes eneste gjenværende slektninger, besteforeldrene. Når hun mottar nyheten om bestemorens bortgang, må hun motvillig reise hjem.

Det er ingen varm velkomst som møter Anna idet hun ankommer hjemstedet sitt, men en gretten bestefar (Sven-Bertil Taube) som aller helst hadde sett at hun fortsatt holdt seg milevis unna. Han trives best i eget selskap, og ønsker ikke å høre på Anna fortelle om sin forlovede og familien de har planer om å stifte sammen. I følge bestefaren er alt “meningsløst, og jag etter vind”.

I uken frem mot begravelsen går ingenting som forventet, og Anna blir nødt til å forholde seg til sin egen og familiens fortid. Gjennom bestefaren, naboen og gamlekjæresten Håvard (Tobias Santelmann) trenger gamle minner frem i dagens lys, og godt bevarte hemmeligheter blir avslørt.

Jag etter Vind er en humoristisk og melankolsk kjærlighetshistorie som viser hvordan kommunikasjon med din egen familie kan være den vanskeligste kommunikasjonen av de alle.

Jag etter vind er Rune Denstad Langlos andre spillefilm, etter Nord (2009) og dokumentarene 99% Ærlig (2008) og Alt For Norge (2005). I rollegalleriet møter vi spillefilmdebutanten Marie Blokhus, Sven-Bertil Taube (Menn som hater Kvinner) og Tobias Santelmann (Kon-Tiki).

Trailer

 

Høyoppløselige bilder

DVD FRONT

DVD PACK

BD FRONT

BD PACK

       

<< Tilbake