På veien til Buenos Aires (2011)

En mann. En kvinne. En baby. 150 mil.

Drama
Spilletid: 1 t 25 min

Den ordknappe Rubén jobber som trailersjåfør, og har i mange år hatt motorveien mellom Buenos Aires og Paraguays hovedstad Asunción som arbeidsplass. En dag får han beskjed om at han skal ha med en ekstra passasjer på reisen til Argentina; alenemoren Jacinta skal til Buenos Aires for å arbeide. Det Rubéns sjef imidlertid ikke har fortalt ham, er at hennes åtte måneder gamle datter også skal være med på turen. For den folkesky Rubén er dette på ingen måte noen ideell situasjon. Men etter hvert som kilometerne forsvinner i bakspeilet, begynner trailersjåføren å sette pris på reisefølget.

På veien til Buenos Aires er en lavmælt, rørende og utrolig sjarmerende roadmovie om to reserverte mennesker som sakte, men sikkert bygger ned sine forsvarsverker. Det søramerikanske landskapet danner et nydelig bakteppe for en film med få ord, men desto større følelser.

Filmen har vunnet så og si alt av publikumspriser på filmfestivaler verden over. Med god grunn.

Den vant bl.a. prisen for beste film ved Film fra Sør-festivalen i Oslo, prisen for beste film ved Bergen internasjonale filmfestival samt tre priser i Cannes.

Trailer

 

Høyoppløselige bilder

DVD FRONT

DVD PACK

           

<< Tilbake