Rebell (2012)

Borgerkrig herjer i et sentralafrikansk land.

Drama Krigsfilm
Spilletid: 1 t 30 min

Opprørerne rekrutterer soldater på ekstremt brutalt vis. De raider fredelige landsbyer, tar med seg ungdommen og likviderer resten. Slik blir unge Komona barnesoldat under geriljalederen Grand Tigre Royals kommando. Alene i verden, med krigens redsler rundt seg, føles alt meningsløst. Men livskraften er stor, selv under de mest bestialske forhold.

Komona har magiske evner. Det virker som hun kan se fienden før de dukker opp. Hun oppgraderes til geriljalederens indre krets som trollkvinne, en slags lykkeamulett. Nærheten til lederen gir både fordeler og et tett møte med et brutalt og herskesykt monster. Komona gjør derfor opprør og flykter, men har hun noe å flykte til?

Rebell forteller med ekte innlevelse og grusom nærhet om barnesoldatenes liv i Afrika. Om hvordan de brytes ned og blir hensynsløse maskiner i en meningsløs krig. Men midt i krigens inferno er det også rom for varme og håp om et bedre liv.

Rebell er nominert til Oscar for Beste fremmedspråklige film.
Rebell var med i hovedkonkurransen på filmfestivalen i Berlin i fjor. Der vant Rachel Mwanza som spiller hovedrollen Komona prisen for beste kvinnelige skuespiller.

Trailer

 

Høyoppløselige bilder

DVD FRONT

DVD PACK

           

<< Tilbake