Spise sove dø (2012)

Regissør Gabriela Pichler brakdebuterer med en film som med varme, nærhet og galgenhumor skildrer en ung kvinnes kamp for tilværelsen.

Drama
Spilletid: 1 t 40 min

Tenåringen Raša bor sammen med faren sin på et lite sted sør i Sverige. Raša har en fabrikkjobb og er en racer ved samlebåndet. Ingen kan pakke salat så kjapt som henne og ingen kan veie 100 gram ruccola med bare et blikk. Men det er nedgangstider, bedriften skal slankes og noen må få sparken.

Nermina Lukac er fantastisk i rollen som Raša, en både beintøff og sårbar tenåring. Dette er hennes første filmrolle.

“Jeg ville lage en film om menneskene som jeg alltid har elsket, men samtidig skammet meg over at jeg er en del av. Jeg ville ha revansj på alle som påstår at det ikke finnes noen klasser i vårt samfunn og at alle har like forutsetninger” – Gabriela Pichler

Filmen er delvis basert på Gabriela Pichlers foreldres historie – og mange av skuespillerne i filmen er amatører som beriket filmen med sine egne fortellinger.

Spise sove dø vant Guldbagge-priser for beste film, beste regi, beste manus og beste kvinnelige hovedrolle.

Pressen om filmen:

“Av beskrivelsen kan man godt komme til å sitte igjen med inntrykket av at Spise sove dø er et traurig, sosialrealistisk drama selv om lite kunne være lenger fra sannheten. Snarere er det en realpolitisk, lavmælt thriller, der menneskene på lerretet føles like nærværende som menneskene i kinosalen. … (Man skal unne seg) Spise sove dø for dens sterke, menneskelige kvaliteter og en hovedrolleinnehaver som går inn for rollen med hud og hår” – Dagens Næringsliv

“Dødsbra” – Dagens nyheter

“Årets beste svenske film” – Nöjesguiden

“En gripende film med svart humor og brennende intensitet” – Metro

“Sensasjonell debut” – Svenska Dagbladet

Trailer

 

Høyoppløselige bilder

DVD FRONT

DVD PACK

           

<< Tilbake